QL3B

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL3B.svg
QL3B Vietnam map.png
Quốc lộ 3B
Begin Bắc Kạn
Einde Quốc Khánh (PRC)
Lengte 128 km
Route

Junction.svg QL3

Centrum.svg Yến Lạc

Centrum.svg Thất Khê

Centrum.svg Quốc Khánh

Flag of the People's Republic of China.svg S325

De QL3B of quốc lộ 3B is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een oost-westroute door het noorden van Vietnam, vanaf de QL3 nabij Bắc Kạn tot de grens met China bij Quốc Khánh. De QL3B is 128 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL3B begint 10 kilometer ten zuiden van het stadje Bắc Kạn op de QL3 en loopt eerst oostwaarts, later noordoostwaarts door het bergachtige binnenland van noordelijk Vietnam. Dit gebied is niet zo dichtbevolkt, er liggen slechts enkele kleine plaatsen op de route. De bergen in dit gebied hebben toppen tot circa 1.000 meter. De weg is bochtig, smal en deels onverhard. De weg buigt dan naar het zuidoosten af tot Thất Khê, om daarna weer noordwaarts te lopen, tot aan de grens met China. Aan Chinese zijde gaat een zandweg verder naar de provinciale weg S325 in Guangxi.

Geschiedenis

De QL3B is een secundaire route die nergens hoogwaardig is uitgebouwd. De weg was tot 2010 vrijwel geheel onverhard, tussen 2010 en 2015 is het grootste deel in de provincie Bắc Kạn geasfalteerd. In 2014 was de weg in de provincie Lạng Sơn nog grotendeels een zandweg.

Referenties