QL4C

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL4C.svg
QL4C Vietnam map.png
Quốc lộ 4C
Begin Hà Giang
Einde Bảo Lạc
Lengte 214 km
Route

Centrum.svg Hà Giang QL2

Centrum.svg Tam Sơn

Centrum.svg Yên Minh

Centrum.svg Đồng Văn

Centrum.svg Mèo Vạc

Centrum.svg Bảo Lạc QL34

De QL4C of quốc lộ 4C is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een route door het uiterste noorden van Vietnam, vanaf Hà Giang via Đồng Văn naar de QL34 in de regio Bảo Lạc. De QL4C is 214 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL4C begint in Hà Giang, een kleine stad in het noorden van Vietnam. De weg verloopt door de bergen van noordelijk Vietnam en maakt een boog parallel aan de grens met China. De weg is smal en bochtig, maar wel geasfalteerd. De weg verloopt door een gebied met valleien, steile bergruggen en kent diverse bergpassen tot circa 1.500 meter. In de regio liggen diepe kloven die de toegang naar China behinderen, er zijn behalve het beginpunt ook geen doorgaande wegen naar China. De weg buigt uiteindelijk naar het zuiden af en daalt af naar amper 200 meter boven zeeniveau in een diepe riviervallei. De QL4C eindigt in het district Bảo Lạc op de QL34.

Geschiedenis

De QL4C is van cruciaal belang voor de ontsluiting van deze geïsoleerde regio, het is de enige geasfalteerde weg voor doorgaand verkeer voor de plaatsen op de route. De weg heeft ook enig strategisch belang vanwege de route parallel aan de grens met China. De QL4C is ook niet hoogwaardig uitgebouwd.

Referenties