QL50

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL50.svg
QL50 Vietnam map.png
Quốc lộ 50
Begin T.P. Hồ Chí Minh
Einde Mỹ Tho
Lengte 89 km
Route

Centrum.svg Ho Chi Minh City

Centrum.svg Cần Giuộc

Centrum.svg Gò Công

Centrum.svg Mỹ Tho

De QL50 of Quốc lộ 50 is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een haak ten zuiden van Ho Chi Minh City, vanaf de stad met een boog via Gò Công naar Mỹ Tho aan de noordkant van de Mekongdelta. De QL50 is 89 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL50 verloopt vanaf Ho Chi Minh City eerst zuidwaarts tot Gò Công en daarna westwaarts tot Mỹ Tho, waar het op de QL1A eindigt. De weg ontsluit daarmee een kuststreek ten noorden van de Mekong. De weg kent één grote brug, over de rivier de Vàm Cỏ. De QL50 heeft wat minder betekenis als invalsweg van Ho Chi Minh City, een klein stuk in de stad telt 2x3 rijstroken, maar de rest is een enkelbaans weg. Er is veel lintbebouwing op de route, evenals een aantal kleine plaatsen. Het westelijkste deel vormt een bypass van Mỹ Tho.

Geschiedenis

Voor doorgaand verkeer heeft de QL50 weinig betekenis, omdat de QL1A een veel directere route vormt tussen Ho Chi Minh City en Mỹ Tho. Oorspronkelijk was er een veerdienst over de rivier de Vàm Cỏ. In 2014-2015 is er een 2.691 meter lange kokerbrug aangelegd die op 29 augustus 2015 is geopend, de Mỹ Lợi Bridge.[1]

Referenties