QL62

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL62.svg
QL62 Vietnam map.png
Quốc lộ 62
Begin Tân An
Einde Bình Hiệp
Lengte 77 km
Route

Centrum.svg Tân An

Centrum.svg Tân Thạnh

Centrum.svg Kiến Tường

Centrum.svg Bình Hiệp

Flag of Cambodia.svg

De QL62 of quốc lộ 62 is een quốc lộ in Vietnam, gelegen in het zuiden van het land. De weg vormt een oost-westroute vanaf Tân An nabij Ho Chi Minh City tot de grens met Cambodja bij Bình Hiệp. De weg is 77 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL62 begint in Tân An op de QL1, ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Ho Chi Minh City. De weg voert westwaarts, later noordwestwaarts door vlak agrarisch gebied. De weg kent lintbebouwing, maar dat is minder intensief dan in sommige andere delen van de regio. De weg voert veelal langs kanalen via kleine plaatsen en eindigt op de grens met Cambodja bij Bình Hiệp. Aan Cambodjaanse zijde gaat een verharde weg verder naar Kampong Rou en Prasaut.

Geschiedenis

De QL62 heeft als internationale route minder betekenis, het is vooral een regionale verbinding in de laaglanden rond de Mekongdelta. De weg is van belang voor de landbouw en lokale ontsluiting. Er zijn diverse kleine bruggen over kanalen gebouwd. Bij Tân An is sinds 2010 een aansluiting op de Ho Chi Minh City - Can Tho Expressway. Hier is een heel kort stuk van de weg naar 2x2 rijstroken verbreed.

Referenties