QL91

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL91.svg
QL91 Vietnam map.png
Quốc lộ 91
Begin Cần Thơ
Einde Tịnh Biên
Lengte 142 km
Route

Centrum.svg Cần Thơ

Centrum.svg Long Xuyên

Centrum.svg Châu Đốc

Centrum.svg Tịnh Biên

Flag of Cambodia.svg N2-KH.svg

De QL91 of Quốc lộ 91 is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuiden van het land, vanaf Cần Thơ tot de grens met Cambodja bij Tịnh Biên. De weg is 142 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL91 verloopt vanaf de stad Cần Thơ via Long Xuyên naar de grens met Cambodja bij Tịnh Biên, waar het aansluit op de National Highway 2 naar Phnom Penh. Het zuidelijk deel tussen Cần Thơ en Long Xuyên verloopt over de oever van de Mekong en kent continu dichtbebouwde lintbebouwing. De weg volgt een tak van de Mekong vanaf Long Xuyên verder naar Châu Đốc en slaat dan af naar het westen, door intensief gecultiveerde rijstvelden naar de grens met Cambodja bij Tịnh Biên. Dit deel kent minder lintbebouwing. Er is een kleine grensovergang aan Vietnamese zijde en een minimalistische grenspost aan Cambodjaanse zijde.

Geschiedenis

De QL91 volgt voor een groot deel de historische wegverbindingen door de laaggelegen en dichtbevolkte Mekongdelta. Bij Châu Đốc is in 2014 een 13 kilometer lange bypass aangelegd, dit is het enige deel van de QL91 dat geen lintbebouwing heeft.

Referenties