QL91B

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
QL91B.svg
QL91B Vietnam map.png
Quốc lộ 91B
Begin Cần Thơ
Einde Bạc Liêu
Lengte 162 km
Route

Centrum.svg Cần Thơ

Centrum.svg Vĩnh Châu

Centrum.svg Bạc Liêu

De QL91B of quốc lộ 91B is een quốc lộ in Vietnam. De weg vormt een verbinding door de Mekongdelta in het zuiden van het land, vanaf Cần Thơ tot Bạc Liêu. De QL91B is 162 kilometer lang.

Routebeschrijving

De QL91B begint ten westen van Cần Thơ op de QL91 en eindigt bij Bạc Liêu op de QL1. De weg verloopt eerst langs de zuidelijke tak van de Mekong en vervolgens langs de kustlijn. De weg vormt een belangrijke stadsweg door de stad Cần Thơ met 2x3 rijstroken. De weg is elders enkelbaans en kent veel lintbebouwing. De weg kent diverse bruggen over rivieren en kanalen aan de zuidkant van de Mekongdelta.

Geschiedenis

De weg is ontstaan uit een serie wegen die pas later zijn geïntegreerd tot een doorgaande route met de bouw van brugverbindingen. Een groot deel van de weg is daarbij als nieuwe wegverbinding aangelegd in de periode 2005-2011. Op 6 juni 2010 opende de rivierkruising in de stad Cần Thơ. Op 9 maart 2011 opende het zuidelijke deel van de route met een langere brug over de Sông Mỹ Thạnh. Hiermee kwam de QL91B tot stand.

Referenties