Quincy Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Quincy Memorial Bridge
US 24.svg
Blank.png
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.070 meter
Hoofdoverspanning 191 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 1928
Verkeersintensiteit 9.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Quincy Memorial Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Missouri en Illinois. De brug overspant de Mississippi River bij Quincy.

Kenmerken

Bij West Quincy splitst de US 24 in Missouri zich in twee takken, de Bayview Bridge, die verkeer richting westen verwerkt, en de Quincy Memorial Bridge, die verkeer richting oosten verwerkt. De Quincy Memorial Bridge is dus de zuidelijke van de twee bruggen. De brug is in totaal 1.070 meter lang en heeft twee overspanningen van 191 meter in de vorm van een vakwerkbrug. De brug is 8 meter breed, met twee rijstroken van de US 24 richting Quincy. Het brugdek ligt 19 meter boven de Mississippi River. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is in de tweede helft van de jaren '20 aangelegd en opende in 1928 voor het verkeer. De brug kwam in Quincy uit in Maine Street (niet te verwarren met Main Street), de hoofdstraat van Quincy, van oudsher één van de grotere plaatsen aan de Mississippi River. Het verkeer nam in de loop der jaren dermate toe dat een tweede overspanning over de Mississippi noodzakelijk was, hiervoor is parallel de Bayview Bridge aangelegd, een tuibrug. Deze opende in 1986 voor het verkeer, sindsdien rijdt verkeer alleen nog richting oosten over de brug.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 19.000 voertuigen over beide bruggen gezamenlijk, dus circa 9.500 voertuigen over de Quincy Memorial Bridge.

Zie ook

Referenties