Rügenbrücke

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rügenbrücke
B96.svg
Rugenbrucke.jpg
Overspant Strelasund
Rijstroken 1x3
Totale lengte 2.831 meter
Hoofdoverspanning 198 meter
Hoogte brugdek 42 meter
Openstelling 22-10-2007
Verkeersintensiteit 16.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Rügenbrücke is een tuibrug in Duitsland, gelegen bij Stralsund in Mecklenburg-Vorpommern.

Kenmerken

De brugverbinding overspant de Strelasund tussen het vasteland bij de stad Stralsund en het eiland Rügen. De brug is in totaal 2.831 meter lang en bestaat uit een hoofdbrug als tuibrug met een totale lengte van 583 meter, met een hoofdoverspanning van 198 meter. Het brugdek ligt 42 meter boven zee, de pylonen zijn 128 meter hoog.

Aan de zuidzijde bij Stralsund sluit daar een 644 meter lange aanbrug op aan met 16 overspanningen. Deze aanbrug ligt in een helling van 4%. De hoofdbrug gaat over het eilandje Dänholm heen en sluit daar aan op de noordelijke aanbrug naar het eiland Rügen. Deze is 1.603 meter lang en bestaat uit een tweede, lagere brug over de zeestraat tussen Dänholm en Rügen. Daarna volgt een 456 meter lange dam tot men het eigenlijke eiland Rügen bereikt.

Over de brug loopt de B96 met 3 rijstroken. De middelste rijstrook is een wisselstrook die afwisselend richting Rügen of richting Stralsund ingezet kan worden. Aan de zijde van Stralsund gaat de 3-strooks weg over in een 2x2 Autobahnähnliche Straße die naar de A20 leidt. Aan de zijde van Rügen loopt de B96 naar Bergen en Sassnitz.

Geschiedenis

Veerdiensten

Al sinds de middeleeuwen voeren er veerdiensten over het Strelasund tussen Stralsund en Altefähr, waarvan vanaf de 16e eeuw een postkoetsdienst gebruik van maakte. In 1883 werd een veerdienst voor de spoorverbinding naar Bergen op Rügen in gebruik genomen. Begin 20e eeuw werden in de regio langere spoorveerdiensten in gebruik genomen naar Denemarken en Zweden. De spoorveerdienst over het Strelasund was daarmee ook van internationaal belang.

Rügendamm

Reeds eind 19e eeuw werd nagedacht over een vaste oeververbinding over het Strelasund. Begin 20e eeuw werd deze verbinding concreter, vanwege de populaire spoorlijn naar Rügen. In 1930 werd begonnen met de voorbereiding van de aanleg van de Rügendamm, met een basculebrug en een vaste brug naar Rügen. Dit werd een gecombineerde spoor-en wegbrug. De verbinding is tussen 1931 en 1935 aangelegd. Als eerste werd in juli 1935 de weg voor het verkeer geopend, in december dat jaar reden de eerste treinen over de Rügendamm. De formele openstelling was op 5 oktober 1936.

In 1944 werd de Rügendamm door een luchtaanval beschadigd. Op 30 april 1945 bereikt het Rode Leger Stralsund, waarna in de nacht van 1 mei een deel van de brug werd opgeblazen door het terugtrekkende Duitse Leger. Op 3 mei 1945 bliezen overgebleven Duitse soldaten op het eiland Dänholm ook het andere deel van de Rügendamm op, die daarmee zwaar beschadigd was. De Sovjets wilden na de capitulatie de brug zo snel mogelijk herstellen. In maart 1946 werd een tijdelijke brug in gebruik genomen. In 1947 werd de spoorlijn hersteld. De brug was op 11 februari 1949 geheel hersteld.

Rügenbrücke

De Rügendamm werd ten tijde van de DDR een knelpunt voor het spoorverkeer. Midden jaren '80 werden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een parellelle Rügendamm. De nieuwbouw was voor 1991-1995 gepland, maar werd niet uitgevoerd na de Wende.

Wel werden vanaf eind jaren '90 plannen gemaakt voor een vaste oeververbinding naar Rügen, zodat men niet meer hoefde te wachten voor brugopeningen. Uit kostengronden werd er alleen een brug voor het wegverkeer aangelegd, een brug voor de spoorlijn zou twee keer zo lang moeten worden, wat met name aan de zijde van Stralsund lastig in te passen zou zijn. Oorspronkelijk was een tolweg voorzien, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De nieuwe brug is uiteindelijk tussen 2003 en 2007 aangelegd en opende op 22 oktober 2007 voor het verkeer. Tijdens Pasen 2008 werd de wisselstrook voor het eerst ingezet. De nieuwe verbinding van in totaal 4 kilometer kostte € 125 miljoen.

Verkeersintensiteiten

De verkeersintensiteiten fluctueren sterk gedurende het seizoen omdat Rügen een belangrijke toeristenbestemming is. Gemiddeld rijden 16.000 voertuigen per etmaal over de brug, maar dit kan tot 30.000 voertuigen oplopen in zomerweekenden.

Referenties