R11 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R11
Begin Tarnova
Einde Nesvizh
Lengte 137 km
Route

Tarnova

Ganchary

Navahrudak

Karelichy

Mir

Haradzieja

Nesvizh

De R11 (Cyrillisch: Р11) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een oost-westroute door het westen van het land, vanaf de M6 nabij Tarnova tot Nesvizh. De R11 is 137 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R11 begint ten zuidwesten van de stad Lida op de M6 en voert over het algemeen in zuidoostelijke richting. De weg kruist ten zuiden van Lida de M11 en passeert dan door het stadje Navahrudak, waar ook een rondweg voorhanden is. Het deel tot Navahrudak voert door vrij dichtbebost gebied, oostelijker is het terrein meer open. Ten noorden van Haradzieja volgt de aansluiting met de M1, direct gevolgd door een kruispunt met de R2. De weg vormt daarna de rondweg van het plaatsje Nesvizh, waar de R11 op de R12 eindigt.

Geschiedenis

De weg is niet meer dan van regionaal belang en er liggen geen belangrijke plaatsen op de route. De weg is derhalve niet erg hoogwaardig uitgebouwd, maar heeft wel ringwegen rond Navahrudak en Nesvizh. De aansluiting met de M1 is een regulier halfklaverblad. Er zijn nog diverse bebouwde kommen op de route van de R11.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus