R26 (Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R26 RUS.svg
Blank.png
R26
Begin Syktyvkar
Einde Troitsko-Pechorsk
Lengte 400 km
Route

Centrum.svg Syktyvkar R25 RUS.svg R176 RUS.svg

Centrum.svg Kortkeros

Centrum.svg Troitsko-Pechorsk

De R26 (Cyrillisch: Р26) is een avtodoroga in het noorden van Rusland, gelegen in de republiek Komi. De weg vormt een oost-westroute vanaf Syktyvkar tot Troitsko-Pechorsk en is zo'n 400 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R26 begint in de stad Syktyvkar, de hoofdstad van de Komirepubliek. De route voert oostwaarts, voornamelijk door Taiga, met weinig dorpen op de route. De weg verloopt parallel aan de rivier de Vychegda. De eerste circa 150 kilometer is een goede tweestrooks weg, oostelijker is de R26 wat minder modern. De R26 eindigt in het verre Troitsko-Pechorsk, gelegen aan de rivier de Pechora. Op dit punt zijn geen bruggen over de Pechora en gaan geen verharde wegen verder oostwaarts.

Geschiedenis

De R26 verbindt Syktyvkar met Troitsko-Pechorsk, gelegen aan de belangrijke rivier de Pechora. De R26 zelf heeft geen doorgaand belang, hij loopt dood in Troitsko-Pechorsk. Het westelijk deel kent nog een aantal dorpen op de route en is redelijk modern, het oostelijk deel is een eenvoudige weg in matige tot slechte toestand.

Referenties


Hoofdwegen in de republiek Komi

R176R25R26R27R28