R28 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R28
Begin Minsk
Einde Narach
Lengte 152 km
Route

→ MKAD

Zhdanovichy

Ratamka

Kryzhovka

Zaslawye

Zaslawye

Slabada

Radashkovichy

Maladziečna

Viliejka

Miadziel

Narach

De R28 (Cyrillisch: Р28) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Minsk tot Narach en is 152 kilometer lang. Bij Minsk is een deel als autosnelweg uitgevoerd.

Routebeschrijving

De R28 begint in het noordwesten van de hoofdstad Minsk op de M9, ook wel bekend als de MKAD, de ringweg van Minsk. Het deel tussen Minsk en Zaslawye is over 16 kilometer als autosnelweg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen uitgevoerd. De weg buigt hier rond een meer. De weg voert dan noordwestwaarts naar Maladziečna en vervolgens noordwaarts naar Miadziel, waar de R27 in het verlengde ligt. De weg voert daarna noordwestwaarts tot de R45 bij Narach.

Geschiedenis

De R28 is een belangrijke invalsweg vanuit de regio naar Minsk, maar is als verdere doorgaande route niet erg hoogwaardig uitgebouwd. Oorspronkelijk was de weg als de M9 genummerd, dit is in 2003 omgenummerd tot de R28. De M9 is daarna toegekend aan de MKAD rond Minsk. Circa 2006-2007 is het snelwegdeel tussen Minsk en Zaslawye aangelegd.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus