R2 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R2
Begin Stowbtsy
Einde Kobryn
Lengte 227 km
Route

Stowbtsy

Baranavichy

Ivatsevichy

Biaroza

Kobryn

De R2 (Cyrillisch: Р2) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een oost-westroute in het westen van het land, vanaf Stowbtsy tot Kobryn. De weg verloopt parallel aan de autosnelweg M1 en is daarom van ondergeschikt belang. De R2 is 227 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ten noordoosten van Stowbtsy splitst de R2 van de M1 af, de snelweg van Minsk naar Brest. De M1 en R2 lopen dan over de gehele route op korte afstand parallel aan elkaar, waarbij de R2 door alle plaatsen loopt, waarvan Baranovichy het grootste is. Dit is ook de enige stad waar de R2 over een rondweg loopt, die naast de M1 ligt. De R2 wordt gekenmerkt door lange rechte stukken, door bossen en door weidegebieden. Van Sasnovy Bor tot Kobryn heeft de R2 geen bochten over een lengte van 110 kilometer. De R2 eindigt in het stadje Kobryn, ruim 40 kilometer ten oosten ven de stad Brest.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk de M1 ten tijde van de Sovjetunie, die van Brest naar Moskva (Moskou) liep. De M1 is in de jaren '80 als nieuwe snelweg aangelegd, waarna de oude weg hernummerd is naar de R2, wanneer dit exact is gebeurd is niet bekend, mogelijk pas na de onafhankelijkheid in 1991.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus