R31 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R31
Begin Babruysk
Einde Novaya Dubnya (UA)
Lengte 200 km
Route

Babruysk

Paryčy

Kalinkavichy

Mazyr

Dobryn

Novaya Dubnya

De R31 (Cyrillisch: Р31) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuidoosten van het land, vanaf Babruysk via Mazyr tot de grens met Oekraïne bij Novaya Dubnya. De R31 is 200 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R31 begint ten westen van de stad Babruysk op de M5, de weg van Minsk naar Gomel. De R31 vormt dan de ruime westelijke rondweg van de stad Babruysk en is een goed uitgebouwde enkelbaans weg. De weg voert dan zuidwaarts van Babruysk naar Mazyr. Dit deel voert door een vrij dunbevolkt gebied met veel dichte bebossing. Rondom Mazyr ligt een oostelijke rondweg die klaverbladen heeft met alle kruisende wegen, waaronder de M10. Via een lange brug steekt men bij Mazyr de rivier de Pripyat over. De weg voert dan verder zuidwaarts tot de grens met Oekraïne bij Novaya Dubnya. Aan Oekraïense zijde gaat de M21 verder naar Korosten en Zhytomyr.

Geschiedenis

De R31 is een redelijk belangrijke weg, en is vooral goed uitgebouwd rond de steden Babruysk en Mazyr. Er is niet veel bekend over de geschiedenis van deze weg, de rondwegen van Babruysk en Mazyr zijn vermoedelijk al in de Sovjettijd aangelegd. Belarus en Oekraïne hebben een gecombineerde grensovergang die vrij uitgebreide faciliteiten heeft.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus