R34 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R34
Begin Torhout
Einde Torhout
Lengte 6,9 km
Route

→ Roeselare

Kortemarkstraat

Revinzestraat / Werkenstraat

→ Gistel

Aartrijkestraat

Industrielaan

→ Brugge

Keibergstraat

→ Brugge / Kortrijk

De R34 is een ringweg in België, gelegen in de stad Torhout. De ring loopt niet rond, maar is een bypass van Torhout aan de west- en noordzijde van de stad. De ring heeft een lengte van ongeveer 7 kilometer.

Routebeschrijving

De R34 begint in het zuiden van Torhout op een rotonde met de N32. De weg loopt daarna in noordelijke richting langs het zuidwestelijke deel van Torhout. Er volgen diverse kruisingen met lokale wegen. Na ruim 2 kilometer volgt een rotonde met de N33. Direct daarna buigt de weg af in noordoostelijke richting en loopt door het industrieterrein ten noorden van Torhout. Daarna kruist de weg de N32. De weg slingert daarna ruim 3 kilometer om te eindigen op een aansluiting met de E403.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van het westelijke deel van de R34 is niets bekend. Het oostelijke deel van de ring is relatief laat gebouwd. Al jaren was een tracé voorzien en er was zelfs al een afrit gebouwd bij de E403. Jarenlang heeft deze er nutteloos bij gelegen. Pas op 19 november 2003 opende het ontbrekende deel van de oostelijke ring voor het verkeer over een lengte van ruim 3 kilometer. Sindsdien heeft Torhout een rechtstreekse verbinding met de autosnelweg E403.

Externe links

Referenties


Ringwegen in België