R3 (Moldavië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R3
Begin Chişinău
Einde Basarabeasca
Lengte 98 km
Route

Chişinău

Hîncești

Cimișlia

Basarabeasca

T16-27

De R3 is een drum republican in Moldavië. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf de hoofdstad Chişinău via Hîncești naar de grens met Oekraïne bij Basarabeasca. De R3 is 98 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R3 verloopt vanuit Chişinău in zuidwestelijke richting naar Hîncești, daarna zuidwaarts naar Cimișlia en vervolgens zuidoostwaarts tot de grens met Oekraïne bij Basarabeasca. Aan Oekraïense zijde sluit de weg T16-27 aan naar Sarata. De R3 valt deels in dezelfde corridor als de M3, die een snelwegverbinding van Chişinău naar Cimișlia vormt. Ten noorden van Cimișlia verloopt de R3 ten westen van de M3, ten zuiden van Cimișlia ten oosten ervan.

In de hoofdstad Chişinău is de R3 een belangrijke stadsweg met 2x3 rijstroken. Aan de zuidwestkant van Chişinău is een ongelijkvloerse aansluiting op de M2, die de bypass van Chişinău vormt. De R3 telt ook buiten Chişinău nog een stukje 4 rijstroken tot Bardar. Tot aan Hîncești is de R3 relatief hoogwaardig uitgevoerd en bypasst alle plaatsen, waaronder Hîncești zelf. Daarna zijn er meer bebouwde kommen, waaronder de grotere bebouwde kommen van Cimișlia en de grensplaats Basarabeasca. De grensovergang met Oekraïne is relatief eenvoudig.

De R3 heeft twee korte aftakkingen. De R3.1 is een korte verbinding tussen de R3 en het centrum van Hîncești, waar het aansluiting geeft op de R33. De R3.2 vormt de zuidelijke invalsweg van Cimișlia, toegekend in anticipatie van de omlegging van de M3 buiten Cimișlia, waarbij het oude tracé de R3.2 werd.

Geschiedenis

De R3 is van oudsher onderdeel van de belangrijkste noord-zuidroute van Moldavië, die vanaf Chişinău naar het zuidpuntje van het land voert. Het deel tussen Chişinău en Cimișlia is om die reden onderdeel van de E584, omdat de M3 tussen Chişinău en Cimișlia pas later als beter uitgebouwde weg was aangelegd.

Het deel in Chişinău is beter uitgebouwd als brede boulevard met 2x3 rijstroken in de stad en een stuk 2x2 rijstroken daarbuiten. Dit is al in of voor 1984 aangelegd. De bypasses van Bardar en Hîncești zijn ook al voor die tijd aangelegd. De weg was oorspronkelijk de belangrijkste route vanaf Chişinău naar het zuiden, later heeft de M3 deze rol op zich genomen.

Referenties


Hoofdwegen in Moldavië