R45 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R45
Begin Polatsk
Einde Kotlovka (LT)
Lengte 218 km
Route

Polatsk

Vietryna

Hlybokaye

Mańkavičy

Kamarova

Varona

Kotlovka

De R45 (Cyrillisch: Р45) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een oost-westroute door het noordwesten van het land, vanaf Polatsk tot de grens met Litouwen bij Kotlovka. De R45 is 218 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R45 begint bij Polatsk op de R46 en vlak daarna splitst de R14 af. Polatsk is tevens de grootste plaats op de route. De R46 voert over het algemeen in zuidwestelijke richting, door een vlak gebied met een afwisseling van bossen en weilanden. De plaatsen op de route zijn over het algemeen klein. Delen van de route zijn vrij goed uitgebouwd op een optimaal alignement met weinig bochten. Bij het dorp Kotlovka volgt de grens met Litouwen, waarna een regionale weg verder gaat naar Vilnius.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie was de weg de verbinding tussen de industriestad Polatsk en de grote stad Vilnius. De weg is derhalve relatief goed uitgebouwd, en is deels over een nieuw tracé met weinig bochten aangelegd, met name ten westen van Hlybokaye. Er liggen weinig plaatsen direct op de route, afgezien van een paar dorpen ten westen van Polatsk. De grensovergang met Litouwen is circa 2007 uitgebreid aan de Wit-Russische zijde.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus