R487 (Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R487
Begin Yuzhno-Sakhalinsk
Einde Alexandrovsk-Sakhalinsky
Lengte 545 km
Route

Yuzhno-Sakhalinsk

Dolinsk

Arsentevka

Makarov

Gastello

Poronaysk

Smirnykh

Tymovskoye

Alexandrovsk-Sakhalinsky

De R487 (Cyrillisch: Р487) is een avtodoroga in Rusland, gelegen in het oblast Sakhalin. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf de stad Yuzhno-Sakhalinsk tot Alexandrovsk-Sakhalinsk en is circa 545 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R487 is de langste, belangrijkste en noordelijkste doorgaande weg op het eiland Sakhalin. De weg begint in het zuiden, in de hoofdstad Yuzhno-Sakhalinsk en voert noordwaarts, veelal langs de oostkust, langs de Zee van Okhotsk, maar deels ook door het binnenland. Het noordelijkste deel van de weg verloopt oost-west, het eindpunt Alexandrovsk-Sakhalinsk ligt aan de westkust van het eiland. De weg doet de meeste grotere plaatsen op het eiland aan. Niet de gehele route is geasfalteerd. De weg is veelal eenvoudig uitgebouwd, zonder meerstrooks of ongelijkvloerse trajecten. De weg voert door een mooie omgeving, met bergen en kustgebieden. Het grootste deel van de route is vlak.

Geschiedenis

De R487 is van oudsher de belangrijkste weg op het eiland Sakhalin. Volgens sommige bronnen verloopt de route niet vanaf Tymovskoye westwaarts naar Alexandrovsk-Sakhalinsky, maar noordwaarts naar Okha op het noorden van het eiland. Deze route zou 855 kilometer lang zijn. Een groot deel van deze route is onverhard. In 2021 werd de weg van Yuzhno-Sakhalinsk naar Okha een federale autoweg. Ook is tussen 2021 en 2025 de noordelijkste 200 kilometer tot Okha geasfalteerd.[1]

Referenties

Hoofdwegen in het oblast Sakhalin

R487R488R489R490R491R492R493R495