R52 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R52
Begin Tournai
Einde Tournai
Lengte 5,7 km
Route

→ Dottignies

L'Escaut Pont Delwart

Rue du Viaduc / Avenue Edmond Wibaut

Place Crombez

→ Ronse

→ Leuze-en-Hainaut

N500 → Antoing

L'Escaut Pont Armand Devallee

N507 → Hollain

N508 → Rumes

→ Marquain

De R52, is een ringweg in België, gelegen in de stad Tournai. De ring loopt volledig rond. De weg heeft een lengte van 5,7 kilometer.

Routebeschrijving

De weg begint in het noordwesten van Tournai op een rotonde met de N50. De weg loopt daarna in oostelijke richting. Na enkele honderden meters buigt de weg af naar het zuidoosten en volgt een rotonde met wat lokale wegen. Daarna loopt de weg parallel langs het spoor en langs het station van Tournai. Daarna volgt een kruising met de N48. De weg buigt daarna af in zuidelijke richting. Na een halve kilometer volgt een kruising met de N7. Na enkele honderden meters takt vervolgens de N500 af. De weg buigt daarna bij een rotonde met de N507 af in westelijke richting. De weg loopt hier door het zuiden van de stad. Na enkele honderden meters buigt de weg af in noordelijke richting. Er volgt daarna een kruising met de N508. Daarna volgt opnieuw een kruising met de N7. De weg eindigt na ruim een halve kilometer weer op de rotonde met de N50.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van de weg. In het westen van de stad is de weg deels aangelegd op de plek waar vroeger de oude stadsomwalling lag. Overige delen zijn buiten de stadsomwalling gebouwd. De bruggen over de Schelde in de ring zijn niet meer origineel. Deze zijn vermoedelijk in de jaren 60 of 70 vervangen.

Externe links

Referenties


Ringwegen in België