R58 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R58
Begin Minsk
Einde Myadzyel
Lengte 115 km
Route

Višnioŭka

Ilya

Sosenka

Koniki

Myadzyel

De R58 (Cyrillisch: Р58) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het midden van het land, vanaf de hoofdstad Minsk tot Myadzyel. De R58 is 115 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R58 begint aan de noordkant van de hoofdstad Minsk op de MKAD (M9). De eerste 6 kilometer is als een autosnelweg uitgebouwd, met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. Bij de voorstad Višnioŭka kruist men de MKAD2 (M14). De weg voert dan noordwaarts en passeert alleen nog door dorpen op de route naar het noorden. Het landschap is een afwisseling van bossen en weilanden met weinig hoogteverschillen. De weg steekt het stuwmeer van de rivier de Vilejka met een dam over. De R58 eindigt ten zuiden van Myadzyel op de R28.

Geschiedenis

De R58 is van oudsher een wat minder belangrijke invalsweg van Minsk. Van alle M- en R-wegen heeft de R58 het kortste stuk autosnelweg vanaf Minsk. De R58 sloot oorspronkelijk iets westelijker op de MKAD aan, voordat de huidige snelweg werd aangelegd. De zuidelijkste 1,5 kilometer van de snelweg opende vermoedelijk in 2007 of 2008 voor het verkeer, de rest in 2008 of 2009.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus