R5 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R5
Begin Baranovichi
Einde Iwye
Lengte 94 km
Route

Baranovichi

Haradzišča

Navahrudak

Vselyub

Iwye

De R5 (Cyrillisch: Р5) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het westen van het land, vanaf Baranovichi tot Iwye. De R5 is 94 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R5 begint in de stad Baranovichi op de R2 en kruist vlak daarna de M1 via een klaverblad. De weg voert dan noordwaarts over het platteland. Bij Haradzišča ligt een bypass. Het stadje Navahrudak heeft ook een rondweg, maar is niet interessant voor noord-zuidverkeer, aangezien de ringweg niet volledig is. Noordelijker wordt het gebied wat dichter bebost ten kruist men ten zuiden van Iwye de M6. De weg eindigt daarna in het stadje Iwye.

Geschiedenis

De R5 is een regionale verbinding en verbindt drie grotere plaatsen; Baranovichi, Navahrudak en Iwye. De weg is redelijk goed uitgebouwd, maar is overal enkelbaans. De westelijke rondweg van Haradzišča is al voor 2003 opengesteld. Rond Navahrudak is een driekwartsring aangelegd, maar die is juist voor verkeer op de R5 weinig interessant, omdat de noordring ontbreekt. Rondom Vselyub ligt ook een rondweg.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus