R62 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R62
Begin Hannut
Einde Hannut
Lengte 8 km
Route

N240 → Jodoigne

Rue de Pettit Hallet

Rue de Thisnes

Rue de l'Epinette / Avenue Paul Brien

→ Tienen

Rue Croix Lacave

→ Walshoutem / Sint-Truiden

Rue de Poucet

→ Huy

→ Namur

De R62, is een ringweg in België, gelegen in de stad Hannut. De ring loopt niet volledig rond, maar vormt met name in het oosten en noorden een bypass rondom de stad. De ring heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer. Het nummer is nergens bewegwijzerd. De weg is vermoedelijk in gemeentelijk beheer, aangezien deze niet op beheerskaarten staat van het gewest.

Routebeschrijving

De weg begint ten oosten van de stad op een T-splitsing met de N240. De weg loopt daarna in oostelijke richting door een landelijk gebied. De weg kruist daarbij diverse lokale wegen. Na 3 kilometer volgt een kruising met de N64. De weg buigt direct daarna af in zuidoostelijke richting en loopt langs de rand van Hannut. Na 1,5 kilometer volgt een rotonde met de N80. De weg loopt daarna door een industriegebied en loopt daarna weer door een landelijk gebied. De weg buigt daarna langzaam af in zuidwestelijke richting. Er volgt daarna een rotonde met opnieuw de N64. De weg buigt daarna af in zuidelijke richting en eindigt op een rotonde met de N80, waar de weg vloeiend overgaat in de N80.

Geschiedenis

De weg is relatief jong. In de jaren 90 waren er verkeersproblemen in Hannut. Er waren namelijk geen doorgaande wegen aangelegd rondom de stad, waardoor al het doorgaande verkeer dwars door de plaats moest rijden. Vanaf 1997 werd gefaseerd daarom de R62 aangelegd. De eerste delen die openden waren de stukken tussen de N80 en de N64 aan de noordoostzijde van de stad, welke in 1999 volledig waren opengesteld voor het verkeer. Het is niet bekend wanneer het deel tussen de N240 en N64 opende voor het verkeer. Het meest recente geopende deel betreft het zuidelijke deel tussen de N64 en N80. Dit deel ging medio 2012 in aanleg en opende op 3 december 2013 voor het verkeer. Sindsdien hoeft het doorgaande verkeer niet meer door het centrum van Hannut te rijden.

Verkeersintensiteiten

Exacte intensiteitscijfers zijn niet bekend, maar vermoedelijk maken dagelijks tussen de 8.000 en 24.000 voertuigen gebruik van de R62.

Externe links

Referenties


Ringwegen in België