R63 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R63
Begin Barysaw
Einde Ashmyany
Lengte 195 km
Route

Barysaw

Zembin

Plieščanicy

Sosenka

Vileyka

Smarhoń

Ashmyany

De R63 (Cyrillisch: Р63) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een oost-westroute door het midden van het land, vanaf Barysaw tot Ashmyany en vormt een boog ruim ten noorden van de hoofdstad Minsk langs. De R63 is 195 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R63 begint in de stad Barysaw, ruim 60 kilometer ten noordoosten van Minsk en voert dan noordwestwaarts, later westwaarts door een gebied met een afwisseling van bossen en weilanden. De weg passeert door diverse kleine plaatsen, maar weinig grotere dorpen. De R63 passeert ruim 50 kilometer ten noorden van Minsk langs en kruist de M3 met een klaverblad. Men passeert door het stadje Smarhoń, waarna de R63 bij Ashmyany op de M7 eindigt, niet ver van de grens met Litouwen.

Geschiedenis

De R63 heeft enig belang voor regionaal verkeer tussen de diverse plaatsen op de route, maar doorgaand verkeer tussen begin- en eindpunt zal via de beter uitgebouwde route via Minsk rijden. Het eindpunt op de M7 bij Ashmyany was oorspronkelijk een rotonde, maar is tussen 2012 en 2015 omgebouwd tot ongelijkvloerse kruising. Het klaverblad met de M3 bij Plieščanicy is ouder en dateert wellicht uit de tijd van de Sovjetunie.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus