R65 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R65
Begin Vozera
Einde Zaslaŭje
Lengte 69 km
Route

Vozera

Dzyarzhynsk

Chaciežyna

Zaslaŭje

De R65 (Cyrillisch: Р65) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een boog ten westen van de hoofdstad Minsk langs, vanaf Vozera via Dzyarzhynsk naar Zaslaŭje. De R65 is 69 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R65 begint bij het dorp Vozera op een ongelijkvloerse aansluiting met de R23 en voert in eerste instantie westwaarts, door open weidegebied. De weg buigt dan naar het noorden af en voert door de stad Dzyarzhynsk, de grootste stad op de route. De weg voert met een viaduct over het knooppunt met de M1 en R1, maar heeft geen aansluiting met beide snelwegen. Via een randweg voert de R65 rond Dzyarzhynsk en loopt dan verder noordwaarts, later noordoostwaarts, niet ver ten westen van de hoofdstad Minsk langs. Er is een aansluiting op de M6, waarna de R65 bij Zaslaŭje op de R28 ten noordwesten van Minsk eindigt.

Geschiedenis

De R65 heeft weinig belang voor doorgaand verkeer, aangezien tussen begin- en eindpunt de route via de ring van Minsk sneller en korter is. De aansluiting op de M6 ten westen van Minsk is al voor 2009 ongelijkvloers gemaakt en is een diamantaansluiting met twee rotondes. De aansluiting op de R23 bij het dorp Vozera is al voor 2004 ongelijkvloers gemaakt.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus