R67 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R67
Begin Babruysk
Einde Barysaw
Lengte 134 km
Route

Babruysk

Jalizava

Byerazino

Barysaw

De R67 (Cyrillisch: Р67) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het midden van het land, vanaf Babruysk naar Barisaw. De R67 is 134 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R67 begint in het westen van de stad Babruysk op een toevoerweg naar de M5, die men kort daarna ook kruist. De weg voert noordwaarts, over de westoever van de rivier de Berezina. De weg voert door een gebied met vrij veel bos. De R67 is niet hoogwaardig uitgebouwd, maar is een reguliere enkelbaans weg die door diverse dorpen en plaatsen voert. Bij Byerazino kruist men de M4 ongelijkvloers. Vanaf Byerazino tot Barysaw kent de weg lange rechte stukken. Vlak voor Barysaw kruist men de M1, waarna de R67 in de stad Barysaw op de R53 eindigt.

Geschiedenis

De R67 is een relatief belangrijke regionale verbinding, tussen de steden Babruysk en Barysaw. Het noordelijk deel is daarbij wat beter uitgebouwd dan het bochtigere zuidelijke deel dat bovendien door een aantal dorpen voert. De R67 verliep oorspronkelijk door Byerazino, in 2013 opende een westelijke bypass, inclusief een nieuwe aansluiting op de M4. In 2015 is een ongelijkvloerse kruising met de M5 bij Babruysk aangelegd.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus