R69 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R69
Begin Astravok
Einde Smalyavichy
Lengte 85 km
Route

Astravok

Praŭdzinski

Svislač

Smilavichy

Dračkava

Smalyavichy

De R69 (Cyrillisch: Р69) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een boog ten zuidoosten van de hoofdstad Minsk langs, vanaf Astravok tot Smalyavichy. De R69 is 85 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R69 begint bij het gehucht Astravok op de R68 en voert dan noordoostwaarts, via een slingerende route rond een veen- en bosgebied. De weg heeft weinig weg van een doorgaande route. Bij Svislač kruist men de M5 en vlak daarna bij Smilavichy ook de M4. De R69 buigt naar het noorden af en passeert niet ver ten oosten van de luchthaven van Minsk langs. Er is daarna een aansluiting op de M1, waarna de R69 in het stadje Smalyavichy op de R59 eindigt.

Geschiedenis

De R69 heeft een nogal secundair karakter, met name het zuidelijke deel dat bochtig is en waar men enkele malen moet afslaan om de R69 te volgen. De aansluitingen op de M-wegen zijn allemaal ongelijkvloers, wanneer dit zo gebouwd is, is niet bekend.

Bij het zuidelijke deel van de route is enige industrie, waaronder een kolencentrale die in de jaren '80 gepland was als kerncentrale, maar die na de kernramp bij Chernobyl niet gebouwd is.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus