R6 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R6
Begin Ivatsevichi
Einde Stolin
Lengte 156 km
Route

Ivatchevichi

Telekhany

Pinsk

Hlinka

Stolin

De R6 (Cyrillisch: Р6) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het zuidwesten van het land, vanaf Ivatsevichi tot Stolin. De R6 is 156 kilometer lang.

Routebeschrijving

In het stadje Ivatchevitchi begint de R6 op de R2 en kruist vlak daarna de M1 via een klaverblad. De enkelbaans weg voert zuidoostwaarts over het platteland en voert door enkele dorpjes. Delen van de route voeren door dichte bossen. De grootste stad op de route is Pinsk, waar men de M10 via een klaverblad kruist. Rond Pinsk is echter geen rondweg voor de R6, de M10 loopt noordelijk van Pinsk langs. In Pinsk steekt men ook de rivier de Pripyat over. De weg voert daarna door een veengebied verder zuidoostwaarts tot Stolin, niet ver van de grens met Oekraïne. De R6 eindigt in Stolin op de R88.

Geschiedenis

De R6 is een redelijk belangrijke regionale verbinding, en is een belangrijke ontsluiting van de stad Pinsk. De weg is echter maar beperkt hoogwaardig uitgebouwd, de meeste plaatsen hebben geen rondweg, ook Pinsk niet. De R6 verloopt dwars door het centrum van Pinsk.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus