R6 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R6
Begin Mechelen
Einde Mechelen
Lengte 9,3 km
Route

Mechelen-Noord → Antwerpen / Brussel / Willebroek

→ Antwerpen / Mechelen

→ Duffel / Mechelen

→ Sint-Katelijne-Waver

Mechelsesteenweg

Berlaarbaan

→ Mechelen / Heist-op-den-Berg

De R6 is een ringweg en gedeeltelijke autosnelweg in België bij Mechelen, ook bekend als de Grote ring van Mechelen. De ring is onvolledig, hij is enkel ten noorden van Mechelen aangelegd. De R6 heeft een lengte van ongeveer 9,3 kilometer.

Routebeschrijving

De R6 begint op een groot op- en afrittencomplex bij de E19. Tevens is een deels ongelijkvloerse aansluiting met de N16 hier geïntegreerd. De weg loopt vervolgens in oostelijke richting ten noorden van Mechelen. De R6 heeft direct 2x2 rijstroken. Na enkele honderden meters volgt een ongelijkvloerse aansluiting met de N1. Hier verliest de R6 zijn autosnelwegstatus. Vervolgens buigt de R6 verder af in oostelijke richting. Na ongeveer een kilometer volgt een tweede ongelijkvloerse kruising met de N14. Na ruim een kilometer volgt vervolgens een ongelijkvloerse aansluiting met de N105. Ter hoogte van de ongelijkvloerse kruising met de Mechelsesteenweg wordt de weg enkelbaans en semi-ongelijkvloers, waarbij uitwisseling via rotondes gaat en secundaire wegen ongelijkvloers kruisen. De R6 eindigt ten oosten van Mechelen op een rotonde met de N15.

Geschiedenis

De R6 is vermoedelijk in dezelfde periode gebouwd als de E19. De aansluiting Mechelen-Noord opende in ieder geval op 29 oktober 1971, toen de E19 opende voor het verkeer tussen Zemst en Rumst. Vervolgens is er decennia vrijwel niets gewijzigd aan de R6. In 2009 is men begonnen met het ongelijkvloers maken van de R6. In 2011 opende de ongelijkvloerse aansluiting met de N105 voor het verkeer.

Oorspronkelijk was gepland in de jaren 80 van de vorige eeuw dat de R6 zou aansluiten op de ring van Aarschot. Dit project is geannuleerd toen er problemen ontstonden met onteigeningen. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd een tweede variant bedacht, waarbij de R6 naar Putte zou worden doorgetrokken. Op 4 augustus 2014 opende een verlenging tot de N15 ter hoogte van Bonheiden. Dit tracé telt 2x1 rijstroken met rotondes.[1]

Vanaf 2009 zijn een 4-tal kruispunten vervangen door ongelijkvloerse aansluitingen. Het eerste kruispunt was met de N105, dat is vervangen door een haarlemmermeeraansluiting met rotonde, dat omstreeks 2010 gereed kwam. De tweede ongelijkvloerse kruising was op het oorspronkelijke eindpunt van de R6 met de Mechelsesteenweg, dat in 2014 opende met de doorgetrokken R6. In 2018 opende een aansluiting met de N14. Tussen maart 2019 en juni 2020 is een flyover op het kruispunt met de N1 aangelegd, die op 6 juni 2020 is geopend.[2] Daarmee was de hele oorspronkelijke R6 uitgebouwd tot 2x2 rijstroken met ongelijkvloerse kruisingen.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Ringwegen in België