R71 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R71
Begin Hasselt
Einde Hasselt
Lengte 10 km
Route

→ Zonhoven / Genk

Elfde-Liniestraat

Sasstraat

→ Hasselt / Genk

→ Hasselt / Diepenbeek

Kroonwinningstraat

→ Hasselt / Tongeren

De Geloesplein / Kliniekstraat

→ Hasselt / Sint-Truiden

Slagerslaan / Biezenlaan

Runkersteenweg

Boekstraat

→ Hasselt / Herk-de-Stad

Centrum

Kolenhaven

Industrie Ring Z.7

De R71 is een ringweg in België, gelegen in de stad Hasselt. De ring heeft volledig 2x2 rijstroken met gelijkvloerse kruisingen. De ring heeft een lengte van 10 kilometer.

Routebeschrijving

De R71 begint op een kruising met de N74 in het noorden van Hasselt. De weg loopt daarna in zuidoostelijke richting. De weg loopt vervolgens door een industriegebied parallel langs het Albertkanaal. De weg buigt vervolgens af richting het zuiden. Daarna volgt een kruising met de N702. Na enkele honderden meters volgt een kruising met de N2. De weg buigt daarna af naar het zuidoosten. De weg kruist vervolgens de N20. De weg buigt vervolgens af richting het noordwesten en loopt langs een industriegebied parallel langs de E313. De weg kruist vervolgens de N80 met nabij een aansluiting met de E313. De weg kruist daarna diverse lokale ongenummerde wegen. De weg buigt daarna af naar het noorden en kruist een groot spooremplacement middels een groot viaduct. De weg kruist daarna opnieuw de N2. De weg buigt daarna weer af naar het zuidoosten. Er volgt een brug over de Kolenhaven en de ring eindigt vervolgens weer op de kruising met de N74.

Geschiedenis

Er is relatief weinig bekend over de geschiedenis van de ring. Wel is bekend dat de ring in delen is gebouwd tussen 1967 en 1982.

Externe links

Referenties


Ringwegen in België