R73 (België)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R73
Begin Bree
Einde Bree
Lengte 1,4 km
Route

N721 → Neeroeteren

N73a

Witte Torenstraat

Augustijnenstraat / Glycinestraat

N731

N73a

N730 → As

Stadsplein

Oudestraat

Leeuwerikstraat

De R73, is een voormalige ringweg in België, gelegen in de stad Bree. De ring loopt volledig rond en is enkel tegen de klok in volledig te berijden. Het gedeelte rond het Stadsplein en het busstation is enkel in oostelijke richting te berijden. De ring heeft een lengte van 1,4 kilometer. Officieel heeft de ring geen nummer meer en is tevens niet bewegwijzerd.

Routebeschrijving

De ring begint op een kruising met de N721 aan de zuidoostzijde van het centrum. De weg loopt daarna in noordelijke richting en kruist dan de N73a. De weg buigt vervolgens af in westelijke richting en loopt in een flauwe bocht om het centrum. Na een halve kilometer buigt de weg af in zuidoostelijke richting en kruist de weg opnieuw de N73a. De weg loopt daarna in oostelijke richting verder. Daarna takt de N730 af. De weg is vervolgens tussen het stadsplein en de kruising met de N721 als een straat met eenrichtingsverkeer ingericht.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van de weg is zeer weinig bekend. Op 20 februari 1998 is de weg officieel overgedragen van het gewest naar de gemeente Bree. Vermoedelijk is sindsdien ook het wegnummer niet meer officieel in gebruik.

Externe links

Referenties


Ringwegen in België