R7 (Zimbabwe)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R7
Begin Gweru
Einde Mvuma
Lengte 82 km
Route

Gweru

Mvuma

De R7 is een regional road in Zimbabwe. De weg vormt een korte oost-westverbinding in het midden van het land, tussen Gweru en Mvuma. De R7 is 82 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R7 begint in de stad Gweru op de R2. Gweru is de grootste plaats op de route en heeft een duidelijk centrum. De R7 is dan een verharde weg oostwaarts door agrarisch land op circa 1.400 meter hoogte. Er liggen geen echte plaatsen op de route tot het eindpunt op de R1 in Mvuma.

Geschiedenis

De weg is vermoedelijk in de jaren '50 of '60 aangelegd als een verharde weg. Deze weg had een wat lagere ontwerpstandaard dan de aansluitende R1 en R2.[1] De weg is in de periode 1986-1989 gemoderniseerd met steun van de African Development Bank onder het 'Rural Roads I Project'.[2] De weg was ten tijde van Rhodesië genummerd als de A17, die dezelfde route aflegde. De weg is omstreeks 2010 omgenummerd naar de R7. Het is daarmee een schakel in de kortste verbinding tussen de industriële stad Bulawayo en de grensstad Mutare, de exportroute naar de haven van Beira.

Referenties

Regional Roads in Zimbabwe

R1R2R3R4R5R6R7R8R9