R85 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R85
Begin Slonim
Einde Vysokaye
Lengte 163 km
Route

Slonim

Ružany

Pruzhany

Dymniki

Vidamlia

Vysokaye

De R85 (Cyrillisch: Р85) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een vrij lange oost-westroute in het westen van het land, vanaf Slonim tot Vysokaye nabij de grens met Polen. De R85 is 163 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R85 begint op de bypass van de stad Slonim en voert over het algemeen in zuidwestelijke richting. De weg wordt gekenmerkt door lange rechte stukken, die afwisselend door bosgebieden en weilanden loopt. De grotere dorpen op de route liggen vrij ver uit elkaar, waardoor de R85 een snelle route is. Het laatste deel buigt naar het westen af, de R85 eindigt uiteindelijk bij Vysokaye op de R16, op 7 kilometer afstand van de grens met Polen.

Geschiedenis

De R85 is van oudsher een wat secundaire verbinding, maar wordt wel gekenmerkt door lange rechte stukken en vrij grote afstanden tussen de plaatsen. Alhoewel de weg nergens echt hoogwaardig is uitgebouwd, zorgen de lange rechte stukken ervoor dat men wel kan opschieten. De aansluiting op de rondweg van Slonim is ongelijkvloers, maar alleen voor de R99.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus