R87 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R87
Begin Orsha
Einde Vitebsk
Lengte 65 km
Route

Vysokaje

Kliukaŭka

Vitebsk

De R87 (Cyrillisch: Р87) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt de oude weg tussen Orsha en Vitebsk in het oosten van het land en is 65 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R87 begint net ten noorden van de stad Orsha nabij het klaverblad tussen de M1 en M8, op een wat vreemd beginpunt die in eerste instantie alleen richting Orsha bereden kan worden. Ten noorden van de M1 is de R87 in twee richtingen te berijden. De weg voert noordwaarts door een gebied met vrij veel bos, er liggen slechts twee dorpen op de route tussen Orsha en Vitebsk. De parallel verlopende M8 loopt veelal op 1 kilometer afstand. Men kruist dan de R49 aan de zuidkant van Vitebsk, waarna de R87 in de stad eindigt.

Geschiedenis

De R87 was oorspronkelijk de doorgaande weg tussen Orsha en Vitebsk, en dus voor verkeer vanaf St. Petersburg naar Kiev. Het is onduidelijk waarom de M8 over een nieuw tracé is aangelegd, dat ook enkelbaans is, terwijl de R87 niet door noemenswaardige bebouwde kommen voert en nauwelijks kruispunten met belangrijke wegen heeft. Beide wegen lopen op 1 tot 2 kilometer afstand van elkaar. De M8 is al ten tijde van de Sovjetunie over het nieuwe tracé aangelegd.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus