R88 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R88
Begin Žytkavičy
Einde Stolin (UA)
Lengte 117 km
Route

Žytkavičy

Turau

Stolin

De R88 (Cyrillisch: Р88) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een oost-westroute in het zuiden van het land, vanaf Žytkavičy tot de grens met Oekraïne nabij Stolin. De R88 is 117 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R88 begint net buiten Žytkavičy op de M10 en voert eerst 25 kilometer zuidwaarts, door Žytkavičy en over de rivier de Pripyat. Daarna voert de R88 westwaarts, eerst parallel aan de rivier de Pripyat, daarna naar het zuiden afbuigend, langs de zijtak Horyn. Er liggen nogal wat kleine dorpen op dit deel van de route. De enige grotere plaats is Stolin, waar de R6 eindigt. Niet ver daarna volgt de grens met Oekraïne, waarna de Oekraïense N25 verder gaat naar Sarny en Rivne.

Geschiedenis

De R88 is van oudsher een regionale verbinding, alhoewel het Oekraïense deel meer belang heeft dan het Wit-Russische deel. De R88 is nergens hoogwaardig uitgebouwd en voert door een groot aantal bebouwde kommen. Bovendien moet men enkele keren afslaan, wat de weg niet een doorgaand karakter geeft. De R88 heeft echter wel de enige brug over de rivier de Pripyat tussen Mazyr en Pinsk over een afstand van meer dan 220 kilometer.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus