R8 (Turkmenistan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R8 RUS.svg
R8 TM map.png
R8
Begin Serakhs
Einde Serhetabad
Lengte ? km
Route

Centrum.svg Serakhs R7 RUS.svg

Centrum.svg Serhetabad A388 RUS.svg

De R8 (Cyrillisch: Р8) is een hoofdweg in Turkmenistan, gelegen in het zuiden van het land. De weg vormt een noord-zuidroute tussen Serakhs en Serhetabad.

Routebeschrijving

Er zijn weinig details bekend over deze weg, die voorkomt op militaire kaarten uit de tijd van de Sovjetunie. De weg volgt globaal de grens met Iran en Afghanistan en voert door ontoegankelijk woestijngebied dat ook canyons kent. De weg verbindt militaire installaties en is grotendeels een onverharde weg die niet open is voor het publiek, waardoor de exacte lengte van de weg niet vastgesteld kan worden. Er liggen geen plaatsen op de route behalve het beginpunt Serakhs en het eindpunt Serhetabad.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie was dit een grensgebied met Iran en conflictgebied met Afghanistan, de weg is vooral aangelegd vanuit het militair oogpunt van grensbewaking. Er zijn geen aansluitende wegen behalve aan het begin en einde van de weg.

Referenties


Flag of Turkmenistan.svg Hoofdwegen in Turkmenistan Flag of Turkmenistan.svg

M37 RUS.svg A381 RUS.svg A388 RUS.svg

R1 RUS.svg R3 RUS.svg R7 RUS.svg R8 RUS.svg R9 RUS.svg R10 RUS.svg R15 RUS.svg R16 RUS.svg R17 RUS.svg R18 RUS.svg R20 RUS.svg R21 RUS.svg R25 RUS.svg R28 RUS.svg R35 RUS.svg R36 RUS.svg R37 RUS.svg R38 RUS.svg R39 RUS.svg R47 RUS.svg R50 RUS.svg R53 RUS.svg R89 RUS.svg