R94 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R94
Begin Brest
Einde Tamašoŭka (UA)
Lengte 60 km
Route

Brest

Damačava

Tamašoŭka

De R94 (Cyrillisch: Р94) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een noord-zuidroute in het uiterste zuidwesten van het land, vanaf Brest naar Tamašoŭka bij de grens met Oekraïne en een zijtak naar de grens met Polen. De R94 is 60 kilometer lang.

Routebeschrijving

In het zuiden van de grote grensstad Brest splitst de R94 van de R17 af en voert dan zuidwaarts, parallel aan de grens met Polen, die gevormd wordt door de rivier de Bug. Bij Damačava is een 5 kilometer lange zijtak die naar de grens met Polen leidt en toegang geeft naar de Poolse DK63 die naar Radzyń Podlaski loopt. De R94 voert dan nog verder zuidwaarts en loopt door een smal stuk Belarus dat omgeven is door Polen en Oekraïne. Bij het plaatsje Tamašoŭka buigt de R94 naar het oosten af en eindigt dan op de grens met Oekraïne.

Geschiedenis

De R94 is een strategische weg, parallel aan de grens met Polen, maar heeft voor doorgaand verkeer betrekkelijk weinig belang. Voor de grensstreek is dit wel de enige ontsluiting. De grensovergangen met zowel Polen als Oekraïne zijn secundair in karakter. Lang geleden was er ook een zijtak naar het Poolse Włodawa, maar vermoedelijk is hier na 1945 nooit een grensovergang geweest.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus