R98 (Belarus)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R98
Begin Piaščatka
Einde Porazava
Lengte 176 km
Route

Piaščatka

Dzmitravičy

Kamyanyetz

Dymniki

Dolgoe

Krynitsa

Kliepačy

Lyskava

Porazava

De R98 (Cyrillisch: Р98) is een republikeinse weg in Belarus. De weg vormt een slingerende route in het westen van het land, vanaf Piaščatka nabij de grens met Polen tot Porazava. De R98 is 176 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R98 begint in het dorp Piaščatka op de R16, op korte afstand van de grens met Polen. De weg voert eerst parallel aan de Poolse grens, maar buigt dan naar het zuidoosten af om het bos van Białowieża te vermijden. De weg voert vlak langs het stadje Kamyanyets, waarna er een dubbelnummering is met de R102. De weg buigt later weer naar het noorden af, om via Kliepačy weer naar het oosten te lopen. Uiteindelijk maakt de weg een lange bocht en eindigt uiteindelijk in westelijke richting in Porazava op de R47.

Geschiedenis

Er is weinig van de R98 bekend. De weg volgt een opvallende route en doet alleen kleine plaatsen aan, en is daarom niet hoogwaardig uitgebouwd. Ondanks zijn lengte kruist hij ook geen M-wegen. De R98 heeft ook één van de weinige dubbelnummeringen in het Wit-Russische wegennet, met de R102 tussen Kamyanyets en Dymniki.

Referenties


republikeinse wegen in Belarus