R98 (Rusland)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R98 RUS.svg
R98
Begin Kostroma
Einde Verkhnespasskoye
Lengte 335 km
Route

Centrum.svg Kostroma R99 RUS.svg

Centrum.svg Sudislavl R100 RUS.svg

Centrum.svg Ostrovskoye R101 RUS.svg

Centrum.svg Makarayev

Centrum.svg Manturovo

Centrum.svg Verkhnespasskoye R157 RUS.svg

De R98 (Cyrillisch: Р98) is een avtodoroga in Rusland, gelegen in het oblast Kostroma. De weg vormt een vrij lange oost-westroute door het zuiden en oosten van het oblast, vanaf de stad Kostroma tot de R157 in het dorp Verkhnespasskoye. De R98 is circa 335 kilometer lang.

Routebeschrijving

De R98 begint in de stad Kostroma en voert oostwaarts de stad uit. Het eerste deel van de weg tot aan Sudislavl is vrij goed ontworpen, alhoewel in matige toestand. In Sudislavl takt de R100 af. Daarna begint een eenzame route door de bossen van zuidelijk Kostroma, met maar weinig plaatsen. Bij het dorp Ostrovskoye sluit de R101 uit Kineshma aan. Oostelijker worden de bossen zo dicht dat ze vrijwel aaneengesloten zijn. Men bereikt uiteindelijk het stadje Makarayev, waarna de R98 noordoostwaarts loopt, langs de rivier de Unzha. Dit deel voert door een meer open gebied. De weg verloopt dan over de rondweg van het stadje Manturovo en buigt eerst naar het noorden af, om vervolgens het laatste stuk oostwaarts af te leggen tot de R157 in het dorp Verkhnespasskoye.

Geschiedenis

De R98 is van oudsher een vrij belangrijke route ten noorden van de Volga, ondanks dat de weg maar vier grotere plaatsen verbindt. Het is wel de enige oost-westroute in een vrij groot gebied.

Referenties


Hoofdwegen in het oblast Kostroma

A113R98R99R100R101R157