RA6 (Italië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RA 6
Begin Bettolle
Einde Perugia
Lengte 58,5 km
Route

De RA6, ook wel de Raccordo Autostradale Bettolle Perugia, is een raccordo autostradale in Italië, voornamelijk gelegen in de regio Umbria. De autosnelweg is aangelegd als inprikker vanaf de grote noord-zuidroute Milano-Napoli-Reggio Calabria, en bedient hoofdzakelijk de regionale hoofdstad Perugia. Samen met de SS76 en de SS77 vormt de route echter ook een van de beter uitgebouwde verbindingen tussen de A1 en de Adriatische kust.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint bij de A1-afrit Val di Chiana, nabij Bettolle. De route ligt in het verlengde van de superstrada Siena-Bettolle (SS715), de A1-inprikker richting Siena die vloeiend overgaat in de RA6. Verkeer afkomstig van de A1 passeert hier eerst het tolplein en komt dan via een rotonde op de raccordo uit.

De autosnelweg voert door lichtglooiend landschap naar het Lago di Trasimeno, het grootste meer van Midden-Italië. Door de hoeveelheid bomen aan weerszijden van de weg krijgt men niet heel veel van het landschap mee. De autosnelweg is op dit gedeelte zo substandaard uitgevoerd dat de maximumsnelheid 90 km/h is, lager dan op de aansluitende superstrada naar Siena.

Nabij Castilglione del Lago verlaat men Toscane en rijdt men Umbria in. De weg loopt hier kort ten noorden van het Lago di Trasimeno, maar het meer is vanaf de weg niet of nauwelijks te zien. De plaats Passignano sul Trasimeno wordt noordelijk gepasseerd en hiervoor gaat de RA6 door de 645 meter lange tunnel San Donato.

Bij Torricella verlaat men het meer en vervolgt de RA6 zijn route door wat heuvelachtiger terrein richting Perugia. De omgeving van de route raakt nu steeds meer verstedelijkt en bij Corciano rijdt men de regionale hoofdstad in. De RA6 is hier een stadssnelweg, die uiteindelijk eindigt op de SS3bis zuidoostelijk van het centrum. Wie verder naar het oosten wil, naar de Adriatische kust via de wegen van de zogenoemde Quadrilatero Marche-Umbria, bereikt deze via deze SS3bis/E45.

Vluchtstroken zijn niet of nauwelijks aanwezig en de weg heeft, zoals zovele raccordi autostradali een minimaal dwarsprofiel. De weg is echter volledig ongelijkvloers.

Geschiedenis

Toen een tracé moest worden gekozen voor het gedeelte Firenze-Roma van de Autostrada del Sole lagen er meerdere varianten op tafel. De kortste variant, die uiteindelijk ook werd aangelegd, liep langs Arezzo. Langs Siena was een wat langere variant uitgedacht en een nog wat langere variant zou langs Perugia hebben gelopen. De variant langs Arezzo won het dus. In Perugia was men vooral teleurgesteld omdat de regio nu vooral in zijn dunbevolkte westelijke rand een autosnelweg kreeg, maar in het geïndustrialiseerde hart (steden als Terni en Perugia) niet. Vanaf de vroege jaren ‘60 werd dan ook gelobbyd voor verbindingen van de A1 naar Terni (de latere SS675) en Perugia, en de E45 (toen nog E7) als noord-zuid door dat hart.

Deze lobby bleek succesvol, al zorgden algemene budgettaire schaarste voor een maar trage vooruitgang. De RA6 was de eerste van de verbindingen die werd geopend, ergens tussen 1971 en 1974.

Zoals zovele raccordi autostradali heeft de weg om eerder technische redenen een autostrada-statuut, zodat de bewegwijzering er dus ook groen is. De weg is indertijd echter door ANAS aangelegd op minimaal budget - wat zich uitte in een zeer krap wegprofiel en andere substandaard karakteristieken. Aan de raccordo worden sinds 2015 enige verdere aanpassingen verricht. Hiermee wordt de weg wat minder substandaard, maar progressie van het project is uiterst traag en de weg en de bochten in afritten worden er niet ruimer op.

Toekomst

De stad Perugia is een groot knelpunt doordat de autosnelweg hier over krap alignement door de stad loopt. Op de E45 geeft ook de korte opeenvolging van krap uitgevoerde knooppunten met de RA6 en de SS75 problemen en terugslagfiles naar de RA6.

Om dit aan te pakken is het project Nodo di Perugia vastgesteld. Hiermee zou de RA6 vanaf Corciano verder zuidelijk langs de stad worden geleid om nabij Montebello bij de E45 uit te komen. Deze zou vervolgens door een tunneltracé naar het oosten moeten worden verlegd, tot aan de aansluiting met de SS75 bij Collestrada.

In 2023 lijkt financiering beschikbaar te komen voor in ieder geval een eerste fase, [1] maar viel een concrete planning nog niet te maken.

Tol

De RA6 is een tolvrije weg in beheer van ANAS.

Rijstrookconfiguratie

De weg is over de gehele lengte 2x2. Op het eerste stuk na de A1 ontbreekt een vluchtstrook volledig, verder naar het oosten is een zeer smalle vluchtstrook beschikbaar.

Referenties

Autostrade in Italië

A1A2A3A4A5A6A7A8A9A10A11A12A13A14A15A16A18A19A20A21A22A23A24A25A26A27A28A29A30A31A32A33A34A35A36A50A51A52A53A54A55A56A57A58A59A60A90A91Autostrada Catania-Siracusa

RA1RA2RA3RA4RA5RA6RA7RA8RA9RA10RA11RA12RA13RA14RA15RA16