RA8 (Italië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RA8 IT.svg
RA 8
Begin Ferrara
Einde Comacchio
Lengte 49 km
Route

Knooppuntsymbool.svg A13 IT.svg → Bologna / Padova

Afslagsymbool.svg Cona

Afslagsymbool.svg Gualdo

Afslagsymbool.svg Masi San Giacomo

Afslagsymbool.svg Portomaggiore

Afslagsymbool.svg Migliarino

Afslagsymbool.svg Ostellato

Afslagsymbool.svg Corte Centrale

Afslagsymbool.svg Comacchio

Afslagsymbool.svg Porto Garibaldi

De RA8, ook wel de Raccordo autostradale Ferrara-Porto Garibaldi is een raccordo autostradale in Italië, gelegen in de provincie Ferrara. De weg verbindt Ferrara met Comacchio en is 49 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint ten zuiden van Ferrara op de A13, de snelweg van Bologna naar Padova. De snelweg voert oostwaarts door vlak gebied ten zuiden van de rivier de Po. Vluchtstroken zijn niet of nauwelijks aanwezig en de weg heeft een zeer krap dwarsprofiel, maar is wel volledig ongelijkvloers. De weg loopt ten zuiden van Ferrara langs en passeert Comacchio en eindigt direct daarna bij Porto Garibaldi, op amper een kilometer van het strand.

Geschiedenis

In 1970 werd de A13 opengesteld, maar de RA8 is later opengesteld, wanneer is niet exact bekend, maar in elk geval voor 1984. De snelweg heeft een zeer krap wegprofiel en is eigenlijk te substandaard om een autostrada genoemd te kunnen worden. Volgens wegbeheerder ANAS is het een autostrada zonder tol (autostrada senza pedaggio). Het nummer RA8 verschijnt nergens op de bewegwijzering. In 1996 werd deze weg als de RA7 genummerd, wat in 2001 is gewijzigd naar de RA8.

Referenties