RB17 (Tadzjikistan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RB17
Begin Isfara
Einde Lakkon
Lengte 21 km
Route

Isfara

Lakkon

De RB17 (Cyrillisch: РБ17) is een hoofdweg in Tadzjikistan. De weg vormt een korte oost-westroute tussen Isfara en Lakkon en is 21 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RB17 begint in het stadje Isfara en voert oostwaarts door een vlak en agrarisch gebied. De weg voert een stukje over het grondgebied van Kyrgyzstan, maar er zijn geen grensposten. De weg eindigt in Lakkon.

Geschiedenis

Ten tijde van de Sovjetunie zijn complexe grenzen getrokken, die pas na het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991 problematisch werd. De grenzen zijn niet exact gedefinieerd waardoor er niet overal grensposten zijn. De RB17 voert een stukje door Kirgizisch grondgebied maar kent hier geen grensposten. Het eindpunt Lakkon ligt volgens sommige kaarten op de Kirgizische grens maar volgens andere kaarten zou de grens pas 12 kilometer oostelijker liggen. De onduidelijke grenzen zorgden voor een gewapend conflict in 2006. Onduidelijk is of hier grenscontroles zijn, op satellietbeelden zijn geen grensposten zichtbaar. Er is een alternatieve route die iets noordelijker loopt en binnen Tadzjieks grondgebied blijft.

Referenties


Hoofdwegen in Tadzjikistan