RN10 (Paraguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PY-10.svg
PY-10 map.png
RN10
Begin Villa del Rosario
Einde Salto del Guairá
Lengte 326 km
Route

Centrum.svg Villa del Rosario

Centrum.svg Colonia Friesland

Centrum.svg San Estanislao PY-3.svgPY-8.svg

Centrum.svg San Isidro de Curuguaty

Centrum.svg Salto del Guairá

De RN10 is een ruta nacional in Paraguay. De weg vormt een oost-westroute door het oosten van het land, vanaf Villa del Rosario tot Salto del Guairá, nabij de grens met Brazilië. De weg is 326 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN10 begint in het dorp Villa del Rosario, gelegen aan de Río Paraguay. De weg verloopt oostwaarts door de savanne. Rond Itacurubí del Rosario ligt één van de weinige rondwegen van Paraguay. Men bereikt dan het kleine stadje San Estanislao, waar men de RN3 kruist en de RN10 een stukje met de RN8 zuidwaarts meelift. De RN10 loopt zo'n 35 kilometer zuidwaarts, om daarna weer noordoostwaarts te lopen. In dit gebied is vrij veel lintbebouwing. De weg verloopt verder oostwaarts door glooiend gebied en eindigt in het stadje Salto del Guairá. Een zijweg gaat verder naar de grens met Brazilië, waar een aansluiting is op de BR-163.

Geschiedenis

De RN10 is van oudsher een wat secundaire oost-westverbinding, maar wel één van de weinige in dit gebied, en de weg is vanaf 2001-2003 op diverse plekken geasfalteerd. Tegenwoordig is de gehele RN10 een geasfalteerde weg. Circa 2011 is rond Itacurubí del Rosario een rondweg aangelegd, één van de eerste rondwegen van Paraguay, meestal gaan wegen gewoon dwars door plaatsen en vormen er vaak de hoofdweg.

Tol

In 2013 waren er geen tolstations op de route van de RN10.

Referenties


Flag of Paraguay.svg Rutas nacionales in Paraguay Flag of Paraguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12