RN11 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-11.png
RN11 Venezuela map.png
VE-11
Begin Chivacoa
Einde Clarines
Lengte 500 km
Route

Centrum.svg Chivacoa VE-1.png

Centrum.svg Nirgua

Centrum.svg Bejuma

Centrum.svg Tocuyito VE-5.png

Centrum.svg Valencia VE-5.png

Centrum.svg Guigue

Centrum.svg Villa de Cura

Centrum.svg San Juan de Los Morros VE-2.png

Centrum.svg Altagracia de Orituco VE-12.png

Centrum.svg San Jose de Guaribe

Centrum.svg Clarines VE-9.png

De RN11 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De weg vormt een oost-westroute door het centrale noorden van het land, vanaf Chivacoa via Valencia naar Clarines. De weg passeert even ten zuiden van Caracas langs. De RN11 is 500 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Chivacoa begint de RN11 op een aansluiting met de RN1. De weg voert oostwaarts door een gebergte en stijgt naar circa 800 meter hoogte in Nirgua. Daarna daalt men af naar de vallei waarin de grote stad Valencia is gelegen. Ten zuiden van Valencia is een korte dubbelnummering met de RN5, dit deel is een autopista. Vanaf Valencia voert de RN11 ten zuiden van het Lago de Valencia langs en is een wat secundaire weg, langs de noordkant ligt de doorgaande autosnelweg naar Caracas.

De RN11 kent dan een dubbelnummering met de RN2 tussen Villa de Cura en San Juan de Los Morros. Dit deel telt deels 2x2 rijstroken. Vanaf San Juan voert de RN11 oostwaarts door een dunner bevolkt gebied, even ten zuiden van het gebergte langs. De weg voert ruim 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caracas langs. De weg is enkelbaans en passeert door de noordkant van Los Llanos, de grote savanne-vlakte van centraal Venezuela. De weg mondt vlak voor Clarines op de RN9 uit, ongeveer 70 kilometer ten westen van de grote stad Barcelona.

Geschiedenis

De RN11 is in theorie een soort grote bypass van Caracas voor oost-westverkeer, maar is in de praktijk vooral een verbinding tussen regionale stadjes. Bijna de hele weg is een enkelbaans weg, behalve rond Valencia waar een deel over de autopista van de RN5 loopt, en een stukje 2x2 ten zuiden van Villa de Cura.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19