RN11 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-11
Begin Chivacoa
Einde Clarines
Lengte 500 km
Route

Chivacoa

Nirgua

Bejuma

Tocuyito

Valencia

Guigue

Villa de Cura

San Juan de Los Morros

Altagracia de Orituco

San Jose de Guaribe

Clarines

De RN11 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De weg vormt een oost-westroute door het centrale noorden van het land, vanaf Chivacoa via Valencia naar Clarines. De weg passeert even ten zuiden van Caracas langs. De RN11 is 500 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Chivacoa begint de RN11 op een aansluiting met de RN1. De weg voert oostwaarts door een gebergte en stijgt naar circa 800 meter hoogte in Nirgua. Daarna daalt men af naar de vallei waarin de grote stad Valencia is gelegen. Ten zuiden van Valencia is een korte dubbelnummering met de RN5, dit deel is een autopista. Vanaf Valencia voert de RN11 ten zuiden van het Lago de Valencia langs en is een wat secundaire weg, langs de noordkant ligt de doorgaande autosnelweg naar Caracas.

De RN11 kent dan een dubbelnummering met de RN2 tussen Villa de Cura en San Juan de Los Morros. Dit deel telt deels 2x2 rijstroken. Vanaf San Juan voert de RN11 oostwaarts door een dunner bevolkt gebied, even ten zuiden van het gebergte langs. De weg voert ruim 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caracas langs. De weg is enkelbaans en passeert door de noordkant van Los Llanos, de grote savanne-vlakte van centraal Venezuela. De weg mondt vlak voor Clarines op de RN9 uit, ongeveer 70 kilometer ten westen van de grote stad Barcelona.

Geschiedenis

De RN11 is in theorie een soort grote bypass van Caracas voor oost-westverkeer, maar is in de praktijk vooral een verbinding tussen regionale stadjes. Bijna de hele weg is een enkelbaans weg, behalve rond Valencia waar een deel over de autopista van de RN5 loopt, en een stukje 2x2 ten zuiden van Villa de Cura.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19