RN15 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-15.png
RN15 Venezuela map.png
VE-15
Begin Valle De La Pascua
Einde Tucupita
Lengte 535 km
Route

Centrum.svg Valle De La Pascua VE-13.png

Centrum.svg El Socorro

Centrum.svg Pariaguán

Centrum.svg El Tigre VE-16.png

Centrum.svg San Jose de Guanipa

Centrum.svg San Tome

Centrum.svg Temblador VE-10.png

Centrum.svg Tucupita

De RN15 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De weg vormt een oost-westroute vanaf Valle De La Pascua, El Tigre en Tucupita, en is daarmee een verbinding tussen Los Llanos en de Orinocodelta. De RN15 is 535 kilometer lang.

Routebeschrijving

In het stadje Valle De La Pascua splitst de RN15 van de RN13 af en voert dan zuidoostwaarts, later oostwaarts door Los Llanos, de grote vlakte van centraal Venezuela die bestaat uit savanne. Het landschap is overwegend vlak, met veel rivieren, lage bebossing en meren. Halverwege de route ligt de stad El Tigre, de belangrijkste plaats op de route. De RN15 is hier een klein stukje met 2x2 rijstroken uitgevoerd, maar is verder enkelbaans. Het eindpunt Tucupita ligt aan de rand van de delta van de Río Orinoco, de grootste rivier van Venezuela. De delta zelf is ontoegankelijk over de weg.

Geschiedenis

De RN15 is een belangrijke verbinding in de zogenaamde 'Orinoco Belt', een gebied waar veel olievoorraden aanwezig zijn. De RN15 is de belangrijkste oost-westroute in de regio, maar de grotere steden aan de Río Orinoco doet de weg juist niet aan. De weg is vrijwel overal een reguliere enkelbaans weg en is nergens hoogwaardig uitgebouwd.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19