RN2 (Paraguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PY-2.svg
PY-2 map.png
RN2
Begin Asunción
Einde Coronel Oviedo
Lengte 132 km
Route

Centrum.svg Asunción PY-1.svgPY-3.svgPY-9.svg

Centrum.svg San Lorenzo PY-1.svg

Centrum.svg Capiata

Centrum.svg Itaugua

Centrum.svg Caacupé

Centrum.svg Itacurubí de la Cordillera

Centrum.svg Coronel Oviedo PY-7.svgPY-8.svg

De RN2 is een ruta nacional in Paraguay. De weg vormt een oost-westroute vanaf de hoofdstad Asunción tot Coronel Oviedo en is 132 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN2 begint in de hoofdstad Asunción en is in eerste instantie met de RN1 tot de voorstad San Lorenzo dubbelgenummerd. Dit deel is een stadsweg met 2x2 of 1x4 rijstroken en verkeerslichten en langzaam verkeer. In San Lorenzo splitsen beide routes, de RN1 voert zuidwaarts, de RN2 oostwaarts. Buiten San Lorenzo telt de RN2 nog 2x2 rijstroken tot net voorbij Yparacaí, ruim 40 kilometer van Asunción. De RN2 voert daarna oostwaarts, door redelijk dichtbevolkt gebied. Naar het oosten toe krijgt het platteland de overhand. De omgeving bestaat uit weidegebied en verspreide bomen, maar geen dichte bossen. De RN2 eindigt in het stadje Coronel Oviedo op de RN7 en RN8.

Geschiedenis

De RN2 is van oudsher de belangrijkste oost-westroute van het land, samen met de RN7 is de RN2 de primaire route van Asunción naar Ciudad del Este, de belangrijkste verbinding naar Brazilië. In 2013 begonnen werkzaamheden om de RN2 tussen Yparacaí en Coronel Oviedo naar 2x2 rijstroken te verbreden. Vanaf 2019 werd dit versneld door de verdubbeling als PPS-project uit te voeren, samen met de aansluitende RN7.[1]

Tol

In 2013 was er één tolstation gelegen in de RN2. De toltarieven zijn in heel Paraguay hetzelfde.[2]

Referenties

Flag of Paraguay.svg Rutas nacionales in Paraguay Flag of Paraguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12