RN2 (Venezuela)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VE-2.png
RN2 Venezuela map.png
VE-2
Begin Cagua
Einde Puerto Páez
Lengte 525 km
Route

Centrum.svg Cagua VE-1.png

Centrum.svg Villa de Cura VE-11.png

Centrum.svg San Juan de Los Morros VE-11.png

Centrum.svg Ortíz VE-13.png

Centrum.svg Calabozo

Centrum.svg San Fernando de Apure VE-19.png

Centrum.svg Puerto Páez

De RN2 is een ruta nacional of troncal in Venezuela. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf Cagua tot Puerto Páez bij de grens met Colombia. De RN2 is 525 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN2 begint in Cagua op een aansluiting met de Autopista Regional del Centro. De weg is in de staat Aragua met 2x2 rijstroken uitgevoerd, het dubbelbaans deel eindigt exact op de grens met de staat Guárico. De weg voert door een gebied met lage bergen tot circa 1.500 meter. De belangrijkste steden in dit gebied zijn Cagua, Villa de Cura en San Juan de Los Morros.

De weg voert daarna zuidwaarts door de uitgestrekte Los Llanos, de eindeloze savanne van centraal Venezuela. Deze regio is dunbevolkt, er liggen slechts enkele plaatsen op de route. In San Fernando de Apure steekt men de rivier de Apure over. De weg voert dan verder zuidwaarts door de uitgestrekte laaglanden. De gehele weg tot aan Puerto Páez is geasfalteerd. Puerto Páez ligt bij de samenvloeiing van de Río Orinoco en de Río Meta. Hier ligt ook de grens met Colombia. Ter plaatse is alleen een veerdienst over de Río Orinoco voor verkeer verder naar het zuiden in Venezuela.

Geschiedenis

De RN2 is van oudsher de hoofdroute door de Los Llanos naar het zuiden en is waarschijnlijk al in de jaren '50 geasfalteerd. De brug over de Río Apure in San Fernando de Apure is tussen 1959 en 1961 aangelegd en opende op 1 februari 1961. Het dubbelbaans deel in de staat Aragua is al in of voor de jaren '90 aangelegd, mogelijk al in de jaren 60-70.

Referenties


Carreteras nacionales de Venezuela

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN19