RN4 (Uruguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RN4
Begin Carlos Reyles
Einde Artigas
Lengte 333 km
Route

Carlos Reyles


Guichon

El Eucaliptus


Biassini

Artigas

De RN4, ook bekend als de Andrés Artigas, is een ruta nacional in Uruguay. De weg vormt een onvolledige noord-zuidroute in het midden en noorden van het land en bestaat uit drie delen van 65, 66 en 202 kilometer lengte. Tezamen zijn deze delen 333 kilometer lang. De RN4 behoort tot het Red Secundaria.

Routebeschrijving

Het zuidelijke deel begint bij Carlos Reyles op de RN5, ongeveer 200 kilometer ten noorden van Montevideo. De weg voert noordwestwaarts over het platteland en doet verder geen plaatsen aan. De weg voert over een kleine stuwdam in de Río Negro. De weg eindigt op een T-splitsing met de RN20.

Het middelste deel begint 50 kilometer verderop bij Guichon op de RN90 en voert noordwaarts over het platteland. Dit is een eenvoudige weg en doet geen plaatsen aan anders dan het beginpunt Guichon. Bij het gehucht El Eucaliptus eindigt de weg op de RN26.

Het noordelijke deel begint 30 kilometer oostelijker op dezelfde RN26 en voert noordwaarts door het dunbevolkte noorden van Uruguay. De weg is tot Biassini een zandweg. Van Biassini tot Artigas is de RN4 een geasfalteerde weg. Het gebied bestaat uit glooiende velden met enkele ondiepe rivierdalen. Er is nauwelijks bebossing. De weg voert door afgelegen gebied, er liggen praktisch geen plaatsen groter dan een gehucht op de route. De RN4 eindigt vlak voor Artigas op de RN30, niet ver van de grens met Brazilië.

Geschiedenis

De RN4 is een slecht geïntegreerde route met nog onverharde delen en volledig ontbrekende delen. Daardoor heeft de RN4 ondanks zijn lage nummer nauwelijks enig belang voor verkeer binnen Uruguay. Met 5.000 inwoners is Guichón de enige plaats van omvang op de route, behalve eindpunt Artigas. In 1960 is de stuwdam in de Río Negro ten noordwesten van Carlos Reyles in gebruik genomen, inclusief de RN4 er overheen.

Tol

In 2015 werd geen tol geheven op de RN4.

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Andrés Guazurary (1778-1825), ook bekend als Andrés Artigas, een Argentijns caudillo (militair-politiek leider) van de verenigde provincies van de Río de La Plata. Hij werkte nauw samen met José Gervasio Artigas (waar de RN3 naar vernoemd is), de nationale held van Uruguay.

Referenties


Rutas nacionales in Uruguay

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN18RN19

Ruta Interbalnearia