RN5 (Paraguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PY-5.svg
PY-5 map.png
RN5
Begin Pozo Colorado
Einde Pedro Juan Caballero
Lengte 355 km
Route

Centrum.svg Pozo Colorado PY-9.svg

Centrum.svg Concepción

Centrum.svg Horqueta

Centrum.svg Yby Yaú PY-3.svg

Centrum.svg Pedro Juan Caballero

Flag of Brazil.svg BR-463

De RN5 is een ruta nacional in Paraguay, gelegen in het noorden van het land. De weg vormt een oost-westroute door de Gran Chaco, vanaf Pozo Colorado tot de grens met Brazilië in Pedro Juan Caballero. De RN5 is 355 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN5 begint in Pozo Colorado op de RN9, in het noorden van Paraguay. De weg verloopt pal oostwaarts door de hete Gran Chaco. De omgeving bestaat uit droog gebied met een mix van prairies, verspreide bomen en lage bebossing. Er liggen geen dorpen op de eerste 150 kilometer tot aan de stad Concepción, de belangrijkste plaats op de route. Men steekt er de Río Paraguay met een brug over, waarna de weg 40 kilometer verder oostwaarts naar Horqueta loopt. Vanaf Horqueta verloopt de weg noordoostwaarts, om de ruim 160 kilometer naar Pedro Juan Caballero af te leggen. De weg is een stuk met de RN3 dubbelgenummerd. In de grensstad Pedro Juan Cabellero ligt een klein stukje met 2x2 rijstroken. Daarna volgt de grens met Brazilië. Aan Braziliaanse zijde gaat de BR-463 verder naar Dourados.

Geschiedenis

De RN5 is van oudsher de belangrijkste oost-westroute van noordelijk Paraguay. De weg is dwars door de hete Gran Chaco aangelegd. Het is één van de weinige wegen in het noorden van Paraguay die geasfalteerd is. De volledige lengte van de RN5 is van asfalt voorzien. De brug over de Río Paraguay bij Concepción is circa 1988 opengesteld.

Tol

De RN5 heeft één tolstation in 2013.[1]

Referenties

Flag of Paraguay.svg Rutas nacionales in Paraguay Flag of Paraguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12