RN5 (Peru)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PE-5.svg
RN5 Peru map.png
PE-5
Begin Atalaya
Einde Nambale (EC)
Lengte 2.617 km
Route

Centrum.svg Atalaya

Centrum.svg Satipo

Centrum.svg Bajo Pichanaqui

Centrum.svg Oxapampa

Centrum.svg Juanjuí

Centrum.svg Tarapoto

Centrum.svg Moyobamba

Centrum.svg Jaén

Centrum.svg Nambale

Flag of Ecuador.png

De RN5 of PE-5 is een ruta nacional in Peru. De weg vormt een noord-zuidroute langs de oostkant van de Andes, in theorie vanaf de grens met Bolivia tot de grens met Ecuador, maar aanzienlijke delen van de RN5 bestaan niet of zijn onverhard. De RN5 heet ook wel de Longitudinal de la Selva en doet geen grote steden aan. De RN5 is 2.617 kilometer lang.

Routebeschrijving

Longitudinal de la Selva Sur

De RN5 begint in theorie op de grens met Bolivia, ten oosten van Puerto Maldonado. In de praktijk begint de weg meer dan 600 kilometer verder westwaarts bij Atalaya, een stadje gelegen aan de samenvloeiing van de Río Tambo en de Río Urubamba. Atalaya ligt op slechts 200 meter hoogte. De RN5 voert vanaf dit punt eerst ruim 200 kilometer naar het zuidwesten, de uitlopers van de Andes in. De omgeving is dichtbebost en de RN5 loopt over enkele bergpassen van 1.700 meter. Daarna verloopt de weg noordwestwaarts door groene dalen bedekt met bossen. De Longitudinal de la Selva Sur eindigt bij Perené op de RN22.

Longitudinal de la Selva Norte

De RN5 verloopt dan verder noordwaarts en volgt een aantal groene dalen langs de rand van de Andes. De weg zelf loopt op zo'n 1.700 meter hoogte, maar direct naar het westen liggen veel hogere bergen met toppen boven de 5.000 meter. De weg daalt naar het noorden toe tot in het Amazone-oerwoud. De weg daalt daarbij geleidelijk naar zo'n 200 meter hoogte. Uiteindelijk bereikt men de RN18, waarna de RN5 ruim 100 kilometer naar het westen verspringt, opnieuw de uitlopers van de Andes in. De weg verloopt dan weer noordwaarts door een breed en gecultiveerd dal op zo'n 500 meter hoogte.

Uiteindelijk bereikt men Tarapoto, de grootste plaats op de route van de RN5. Tarapoto is gelegen in een breed en laaggelegen kom, met bergen zowel naar het westen als oosten. De weg verloopt dan noordwestwaarts en blijft redelijk vlak tot ruim voorbij Moyobamba. De RN5 buigt langzaam naar het westen af en komt over een circa 2.300 meter hoge bergpas in het noorden van Peru. Uiteindelijk bereikt men het stadje Jaén, gelegen op 700 meter hoogte in een brede vallei. De RN5 voert daarna als secundaire weg verder noordwaarts tot de grens met Ecuador. Aan Ecuadoriaanse zijde gaat een secundaire weg verder naar Loja.

Wegnummers

De RN5 heeft een aantal aftakkingen en alternatieve routes met een suffix;

  • 5NA: Pueblo Pardo - Pozuzo - RN5 (alternatieve route)
  • 5NB: Juanguerra - Yurimaguas (aftakking)
  • 5NC: El Reposo - Saramiriza (aftakking)
  • 5ND: Wawico - Santa Maria de Neiva (aftakking)


  • 5SA: Puerto Ocopa - Atalaya (aftakking)

Geschiedenis

De RN5 volgt de historische Carretera Marginal de la Selva, een handelsroute langs de oostkant van de Andes die vanaf Bolivia tot Colombia liep. De RN5 is echter minder van belang voor transport in Peru, omdat er geen belangrijke steden aan liggen. De route is voorzien als verbinding vanaf de grens met Bolivia tot de grens met Ecuador, maar een groot deel in het oosten van Peru ontbreekt. De tak vanaf Atalaya is min of meer de enige route, die genummerd is als de RN5SA, terwijl de hoofdroute vanaf de grens met Bolivia alleen op papier bestaat. Het deel ten oosten van de Andes, tussen Moyobamba en Tingo Maria, ging in 1963 in aanleg en werd indertijd gezien als springplank voor de wegverbinding naar het afgelegen Iquitos.[1]

In 2012 waren grote delen van de RN5 nog onverhard. De weg van Atalaya naar Satipo was een onverharde weg, evenals een korte schakel tussen San Juan de Cacazu naar Puerto Bermudez. Tussen Tochace en Juanjuí waren ook nog korte onverharde delen. Het noordelijke deel is verder grotendeels geasfalteerd, behalve in het grensgebied met Ecuador. In 2016 is de RN5SA geasfalteerd tussen Mazamari en Puerto Ocopa, tevens is in Puerto Ocopa een boogbrug over de Río Perené gebouwd.

Referenties

Autopistas & carreteras nacionales in Peru

Panamericana NortePanamericana SurVía de EvitamientoVía Expresa Línea AmarillaPaseo de la RepúblicaCircuito de PlayasAutopista Ramiro PrialéAvenida Javier Prado EsteVia expresa GrauVia expresa Elmer Faucett

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN8RN10RN12RN14RN16RN18RN20RN22RN24RN26RN28RN30RN32RN34RN36RN38RN40