RN6 (Paraguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PY-6.svg
PY-6 map.png
RN6
Begin Minga Guazú
Einde Encarnación
Lengte 247 km
Route

Centrum.svg Minga Guazú PY-7.svg

Centrum.svg Santa Rita

Centrum.svg Hohenau

Centrum.svg Encarnación PY-1.svg

De RN6 is een ruta nacional in Paraguay. De weg vormt een noord-zuidroute door het zuidoosten van het land, vanaf Minga Guazú naar Encarnación. De RN6 is 247 kilometer lang.

Routebeschrijving

De RN6 begint begint nabij Minga Guazú op de RN7, net ten westen van de grotere stad Ciudad del Este. De weg voert zuidwaarts door glooiend tot licht heuvelachtig agrarisch gebied. Er is weinig bebossing en er liggen ook maar weinig plaatsen op de route. De weg verloopt min of meer parallel aan de grens met Argentinië, die gevormd wordt door de Río Paraná. De RN6 eindigt in de zuidelijke stad Encarnación op de RN1, nabij de Argentijnse grens.

Geschiedenis

De RN6 is van oudsher een regionale route, maar met het toenemen van de internationale handel in het gebied van Mercosur in de jaren '90 nam het belang van de RN6 sterk toe, mede omdat parallelle routes door Argentinië in de provincie Missiones onverhard zijn. Noord-zuidverkeer vanaf Brazilië naar Argentinië is daarom beter af via de route door Paraguay, die grotendeels over de RN6 voert. De RN6 is over de gehele lengte geasfalteerd.

Tol

De RN6 is een tolweg, er zijn twee tolstations op de route. De toltarieven zijn in heel Paraguay gelijk.[1]

Referenties

Flag of Paraguay.svg Rutas nacionales in Paraguay Flag of Paraguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12