RN6 (Uruguay)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
R6-UY.svg
RN6 Uruguay map.png
RN6
Begin Montevideo
Einde Paso Real de San Luis
Lengte 450 km
Route

Centrum.svg Montevideo

Centrum.svg Toledo R33-UY.svg

Centrum.svg Joaquin Suárez R7-UY.svg

Centrum.svg Sauce

Centrum.svg Santa Rosa R11-UY.svg

Centrum.svg San Bautista R81-UY.svg

Centrum.svg Castellanos R65-UY.svg

Centrum.svg San Ramón R12-UY.svgR63-UY.svg

Centrum.svg Chamizo R94-UY.svg

Centrum.svg Capilla del Sauce

Centrum.svg Sarandi del Yi R14-UY.svg

Centrum.svg Vichadero R27-UY.svg

Centrum.svg Paso Hospital

Centrum.svg Paso Real de San Luis

Flag of Brazil.svg

De RN6, ook wel bekend als de Joaquín Suárez, is een ruta nacional in Uruguay. De weg vormt een noord-zuidroute vanaf de hoofdstad Montevideo tot de grens met Brazilië bij Paso Real de San Luis. De RN6 is 450 kilometer lang. De RN6 behoort tot het Red Secundaria.

Routebeschrijving

De RN6 begint in Montevideo en is een belangrijke stadsweg, de Avenida General Flores. De weg voert noordoostwaarts de stad uit en versmalt direct na de rand van de stad naar een enkelbaans weg. De eerste 20 kilometer voert nog door redelijk dichtbevolkt platteland. Naar het noorden toe liggen de plaatsen steeds verder uit elkaar en wordt de RN6 meer van secundair karakter. De weg is tot Sarandí del Yi geasfalteerd. De weg is uiteindelijk onderbroken door de Río Negro. De grensovergang met Brazilië is onverhard. Aan Braziliaanse zijde gaat een zandweg verder naar Bagé.

Geschiedenis

De RN6 is een overwegend secundaire verbinding die in het noorden en midden van Uruguay over grote delen een zandweg is, en zelfs niet volledig te berijden is omdat de brug over de Río Negro ontbreekt. Het is in de regio Montevideo een wat belangrijkere weg en is daar geasfalteerd. Alleen in Montevideo zelf telt de weg 2x2 rijstroken. Het is daarom geen belangrijke doorgaande weg.

In februari 2022 is een PPS contract van $ 199 miljoen getekend om 78 kilometer vanaf Montevideo te renoveren, 10 kilometer bij Montevideo naar 2x2 rijstroken te verbreden en een bypass bij San Ramón aan te leggen.[1][2]

Tol

Er wordt geen tol geheven op de RN6.

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Joaquín Suárez (1781-1868), een Uruguayaans politicus. Hij was het eerste staatshoofd van wat later Uruguay zou worden in 1828. Hij was tevens president van Uruguay tussen 1843 en 1852, tijdens de Uruguayaanse burgeroorlog. Zijn macht was beperkt tot de stad Montevideo. Hij was de langstzittende president in de geschiedenis van Uruguay. Hij heeft ook de vlag van Uruguay ontworpen.

Referenties

Flag of Uruguay.svg Rutas nacionales in Uruguay Flag of Uruguay.svg

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN7RN8RN9RN10RN11RN12RN13RN14RN15RN16RN17RN18RN19

Ruta Interbalnearia